Формування цифрової компетентності в процесі підготовки фахівців бібліотечно-інформаційної сфери - Лихогляд , Ангеліна Ігорівна (Інформаційні технології і системи в документознавчій сфері, 2026)
Досліджено проблему формування цифрової компетентності майбутніх фахівців бібліотечно-інформаційної галузі, окреслено її складники, напрями та інструменти оцінки. Розглянуто роль професійного стандарту «Бібліотекар» у підготовці конкурентоспроможних фахівців-практиків, здатних ефективно діяти в сучасному інформаційному суспільстві.