Автоматизація кадрових процесів в освітніх установах - Дорош , Олена Вікторівна (Інформаційні технології і системи в документознавчій сфері, 2025)
У статті розглянуто проблеми та перспективи автоматизації кадрових процесів в освітніх установах в умовах цифрової трансформації. Визначено основні труднощі, з якими стикаються кадрові служби, зокрема: відсутність адаптованого програмного забезпечення для працівників з нестандартним графіком (викладачів), ручне ведення обліку відпусток, недостатня деталізація звітності, помилки в особових картках. Автори наголошують на важливості удосконалення функціональності кадрових систем, автоматизованих звітів та інтеграції з академічним календарем. Зроблено висновок про необхідність подальшого розвитку цифрових інструментів для забезпечення ефективного управління персоналом в освіті та зниження адміністративного навантаження.