Ознаки шахрайської поведінки в соціальних мережах та способи її нейтралізації - Степанюк , Дарина Василівна (Інформаційні технології і системи в документознавчій сфері, 2024)
У роботі досліджується шахрайство у віртуальному світі. Ознаками шахрайства в соціальних мережах постають атипові моделі взаємодії, відсутність персоналізації, поширення спаму, раптові зміни в поведінці або ідентифікації облікового запису, надсилання великої кількості запитів на дружбу та прямих повідомлень від незнайомих контактів. Обачність і критичне мислення під час комунікації в соціальних мережах допоможуть виявляти та нейтралізовувати шахрайства і дадуть змогу створити безпечніше онлайнове середовище.