Штучний інтелект в освіті: можливості та виклики - Стебелєв , Олексій Андрійович (Інформаційні технології і системи в документознавчій сфері, 2024)
У дослідженні проаналізовано роль штучного інтелекту в освітній галузі, можливі впливи штучного інтелекту на освітній процес, виокремлено проблеми, які можуть бути вирішені за допомогою впровадження технологій штучного інтелекту, зокрема автоматизацію процесів, персоналізацію навчання, підтримку наукових досліджень та ін. Результати дослідження підтверджують потенціал штучного інтелекту для покращення якості освіти та ефективності наукової роботи у закладах вищої освіти.