Граматичні засоби актуалізації ввічливості у писемному діловому мовленні - Заплетнюк , Віталій Володимирович (Інформаційні технології і системи в документознавчій сфері, 2024)
Досліджено роль актуалізації ввічливості та стратегій мітигації в сучасному діловому мовленні. Показано, що ці аспекти сприяють побудові ефективної комунікації, збереженню гармонії та взаємоповаги. Підкреслено, що глобалізація та різноманітність ділового спілкування підкреслюють актуальність цієї теми. Зазначено, що ввічливість може бути актуалізована різними мовними засобами, як-от формули привітання, подяки, вибачення, що сприяють позитивному сприйняттю та гармонійному спілкуванню.