Роль штучного інтелекту у боротьбі зі зміною клімату - Гуменюк , Крістіна Володимирівна (Інформаційні технології і системи в документознавчій сфері, 2024)
Розглянуто штучний інтелект (ШІ), що відіграє ключову роль у боротьбі зі зміною клімату, аналізуючи великі обсяги даних, розробляючи адаптаційні стратегії та оптимізуючи рішення. Висвітлено, що використання алгоритмів машинного та глибокого навчання, еволюційних та евристичних підходів дає змогу ефективно впливати на зміни клімату.