Використання штучного інтелекту в бібліотечній діяльності - Шишкіна , Олександра Сергіївна (Інформаційні технології і системи в документознавчій сфері, 2024)
У дослідженні розглянуто запровадження штучного інтелекту у бібліотечну практику, що є актуальним питанням сьогодення та дієвим засобом процвітання книгозбірень у новій економіці знань. Зазначено, що штучний інтелект значно покращить роботу бібліотек та якість надання послуг, а також підвищить значимість книгозбірень у майбутньому цифровому суспільстві, яке постійно змінюється.