Вітчизняні бібліотеки як смартпростори та мультисервісні центри в умовах загроз воєнної агресії рф проти України - Кондратенко , Юлія Сергіївна (Інформаційні технології і системи в документознавчій сфері, 2024)
У дослідженні представлені новітні трансформації вітчизняних бібліотек, що є відповіддю як на загальні суспільні зміни, пов’язані зі всеохопною інформатизацією та цифровізацією, глобалізаційними процесами, так і на виклики та загрози воєнного часу в умовах агресії рф проти України. Розглянуто приклади реалізації смартпросторів у сучасних бібліотечних закладах та проаналізовано мультифункціональні можливості, які вони надають користувачам.