Публічна бібліотека як складова політики місцевої влади та її інформаційний ресурс - Кедь , Вероніка Андріївна (Інформаційні технології і системи в документознавчій сфері, 2024)
Розглядається важливість публічних бібліотек як складової політики місцевої влади та їх роль як інформаційного ресурсу. Проаналізовано практику українських бібліотек у наданні інформаційно-бібліотечних послуг органам місцевого самоврядування та місцевій громаді. Зазначається актуальність використання досвіду зарубіжних країн, зокрема проекту PULMAN, для оптимального включення українських бібліотек у систему формування демократичних засад суспільства. Відзначено зміни місії бібліотек у контексті демократизації суспільства та підкреслює їх роль як соціального інституту, спрямованого на збереження культурних цінностей та формування інтелектуального потенціалу.