Використання інформаційних технологій у сучасній теоретичній медицині - Школьнікова , Вероніка Володимирівна (Інформаційні технології і системи в документознавчій сфері, 2024)
Сьогоднішній світ перейшов на новий етап життя, де головну роль виконує інформація. Сучасний розвиток інформаційного суспільства безпосередньо пов’язаний з необхідністю збору, обробки і передачі величезних об’ємів інформації, перетворенням інформації у товар значної вартості. Це стало причиною глобального переходу від індустріального суспільства до інформаційного [1]. Тому провідне місце у нашому житті належить інформаційним технологіям. Застосування персональних комп’ютерів стало буденною справою, хоча ще зовсім недавно робоче місце, обладнане комп’ютером, було великою рідкістю. Інформаційні технології дали нові можливості для роботи, багато у чому полегшили працю і просто життя кожної людини. Теперішнє суспільство навряд чи можна уявити без інформаційних технологій.