Застосування систем електронного документообігу у роботі органів державної влади - Олянич , Тетяна Андріївна (Інформаційні технології і системи в документознавчій сфері, 2024)
Основним джерелом ухвалення управлінських рішень для якісної реалізації державної політики є достовірна та повна задокументована інформація про діяльність усіх державних органів. Оперативне отримання такої інформації на сьогодні можливе лише за допомогою сучасних інформаційно-телекомунікаційних технологій. Ефективність управління державних органів у сучасних умовах значною мірою залежить від вирішення завдань оперативного створення електронних документів, контролю за їхнім виконанням, від організації збереження, а також пошуку і використання [1]. Електронний документообіг дає змогу суттєво підвищити ефективність роботи, можливість скоротити часові витрати на розв’язання задач, пов’язаних із діяльністю державних органів. Автоматичний контроль виконання документів підвищує якість роботи виконавців, робить результати підготовки документів більш прогнозованими і керованими.