Сучасні тенденції електронного документообігу - Школьнікова , Вероніка Володимирівна (Інформаційні технології і системи в документознавчій сфері, 2024)
Сьогоднішній світ перейшов на новий етап життя, де спостерігаються нові тенденції електронного документообігу. Стрімкий розвиток новітніх інформаційних технологій створив умови, за яких професійна діяльність будь-кого неможлива без сучасних засобів зв’язку та мереж. Ця тема є досить актуальною на сьогодні, коли паперові документи вже не є ефективними, а саме впровадження електронного документообігу є основним засобом підвищення ефективності, якості та розширення складу послуг, які надаються населенню. Електронний документообіг має низку переваг, як-от: швидкість надходження документа, зручність архівування, редагування документів тощо. Автоматичний контроль виконання роботи кардинально підвищує якість роботи виконавців, а терміни виконання підготовки документа є більш керованим та прогнозованими [1]. Але існують і перепони для впровадження електронного документообігу, як-от різне програмне забезпечення; небажання вчитися тощо.