Особливості документаційного оформлення домашніх тварин органами місцевого самоврядування - Карпяк , Оксана Вадимівна (Інформаційні технології і системи в документознавчій сфері, 2024)
До постійного збільшення кількості безпритульних тварин на вулицях міст призводить популяція безпритульних тварин, неконтрольоване розведення собак та кішок, відсутність системного обліку тварин з боку власників, безвідповідальне ставлення власників домашніх тварин, з вини яких вони стають безпритульними. Саме тому важливим стає обов’язковий облік усіх домашніх та безпритульних тварин. Державне підприємство «Агентство з ідентифікації і реєстрації тварин» виконує комплекс робіт з реєстрації та ідентифікації тварин – процес з ототожнювання тварини шляхом присвоєння їй унікального ідентифікаційного номера із використанням візуальних, електронних та змішаних засобів ідентифікації залежно від виду тварин з подальшим внесенням ідентифікаційного номера до Єдиного державного реєстру тварин.