Поєднання вербальних та невербальних засобів передачі інформації у різних видах креолізованих текстів - Мануйлович , Марина Валеріївна (Інформаційні технології і системи в документознавчій сфері, 2024)
У сучасному світі вплив візуальної інформації на соціальну взаємодію значно переважає над вербальною. Процес глобалізації диктує нові правила життя, за яких саме мова візуальних образів відповідає задачам міжнаціонального спілкування, а її економічність, інтуїтивна зрозумілість забезпечує швидкість комунікаційних процесів. Не дивно, що в рамках сучасної лінгвістики значно зростає інтерес науковців до так званої «візуальної інформації». Стрімко збільшується кількість досліджень, присвячених вивченню не традиційної лінгвістики тексту, а більш ускладненого невербальними засобами, креолізованого тексту. Актуальність роботи обумовлена інтересом сучасної лінгвістики до проблем побудови, оформлення та впливу креолізованих текстів як таких, що містять і вербальний, й іконічний елементи.