Діяльність державної архівної служби в умовах війни - Кедь , Вероніка Андріївна (Інформаційні технології і системи в документознавчій сфері, 2024)
З початком повномасштабного вторгнення Російської Федерації на територію України не залишилось жодної сфери людської діяльності, яку б не торкнулись складнощі війни. І архівна справа не є винятком. Наразі знищено архівний підрозділ Служби безпеки України на Чернігівщині, де зберігалися документи щодо репресій проти українського народу за часів СРСР, пошкоджено декілька будівель архівів у Харкові, втрачено зв’язок з деякими архівними відділами районних державних адміністрацій на тимчасово окупованих територіях. Про це повідомив Голова Державної архівної служби України А. В. Хромов [5].