Інституційні та правові проблеми збереження культурної спадщини - Ганушкевич , Ірина Богданівна (Інформаційні технології і системи в документознавчій сфері, 2024)
У збереженні культурної спадщини виділяють низку актуальних проблем, які негативно впливають не лише на культурний рівень та розвиток кожного регіону нашої країни, а й на реалізацію державної політики. До них належать: відсутність єдиної системи державного управління охороною культурної спадщини; невиправдана діяльність уповноважених осіб, які відповідають за охорону культурної спадщини; недосконала система облікових процесів культурної спадщини, які до цього часу не змогли налагодити повноцінний інформаційний ресурс та культурні цінності; слабкість чинного законодавства у визначенні відповідальності за порушення Закону «Про збереження культурної спадщини» та інших нормативно-правових актів у цій сфері.