Сучасна модель інформаційного аналітика в умовах розвитку BigData в Україні - Коротун , Ніна Вікторівна (Інформаційні технології і системи в документознавчій сфері, 2024)
В умовах динамічного розвитку інформаційних технологій роль інформаційного аналітика починає набувати інших рис та значень. Поява нових додаткових професійних компетентностей та інструментів роботи з даними є одним із наслідків розвитку ІТ-сфери. BigData – це якісно новий етап в інформаційній епосі, який формує іншу парадигму у менеджменті інформацією та ролі інформаційного аналітика, його професійних компетентностей.