Стан інформатизації медичної галузі в Одеській області - Церковна , Софія Вікторівна (Інформаційні технології і системи в документознавчій сфері, 2024)
Інформатизація медичної галузі ґрунтується на Концепції державної політики інформатизації охорони здоров’я, яка була створена відповідно до указу Президента України «Про державну політику інформатизації України» та постанови Кабінету Міністрів України про «Питання інформатизації» та Концепції державної політики інформатизації України, затвердженої на державному рівні та прийнятої за основу. Державна політика інформатизації медичної сфери в Україні спрямована на розвиток галузевого інформаційного середовища, створення умов економічно виправданого використання сучасних інформаційних технологій для забезпечення інформаційної, системно-аналітичної та експертної підтримки прийняття рішень в усіх сферах діяльності медичної галузі. Інформатизація Одеської області здійснюється відповідно до Програми цифрової трансформації Одеської області на 2021–2023 рр., а також згідно зі «Стратегією економічного та соціального розвитку Одеської області на період 2021–2027 рр.», затвердженою рішенням Одеської обласної ради від 03.03.2020 № 1228-VII [1; 2].