Особливості інформаційної політики у сфері культури в сучасному інформаційному просторі України - Федчишин , Юлія Олегівна (Інформаційні технології і системи в документознавчій сфері, 2024)
Сучасний стан в Україні зазнає значних політичних, соціально-економічних та культурних перетворень. Інформаційна політика, як і будь-яка інша, має адаптуватися до нових викликів та загроз. Виникає потреба в розробці нових концептуальних підходів до зміни та вдосконалення сучасної інформаційної політики. Актуальним питанням є розуміння, якими етапами відбуваються ці зміни. Важливим завданням українців у цей складний час є збереження культурної спадщини та підтримка діяльності різних сфер. Доцільним є проведення аналізу рівня прихильності українців до української мови як важливого компонента культури. Необхідно, зрозуміти чи приділяється достатня увага охороні пам’яток архітектури та культурної спадщини на території України.