Адвокаційна діяльність бібліотек - Шафранова , Дар’я Дмитрівна (Інформаційні технології і системи в документознавчій сфері, 2024)
Сьогодні адвокаційна діяльність заполонила більшість сфер. Слово «адвокат» ми можемо почути усюди, але асоціація з ним у нас викликає вузьке уявлення, зокрема закони, фільми, суди, кримінальний світ. Насправді це не так. Багато людей та організацій сьогодні відстоюють свої права у різних сферах життєдіяльності. Нещодавно з’явилась адвокаційна діяльність у бібліотеках. На перший погляд здається, що це дивно, але насправді світ рухається уперед до сучасних і нових технологій, і бібліотеки – не виняток. Якщо порівняти теперішню бібліотеку і ту, яка була 20–30 років тому, то можна знайти багато позитивних змін.