Діяльність української бібліотечної асоціації в умовах збройної агресії рф проти України - Кондратенко , Юлія Сергіївна (Інформаційні технології і системи в документознавчій сфері, 2024)
ВГО Українська бібліотечна асоціація (далі – УБА) – всеукраїнська громадська організація, метою якої є всебічне сприяння розвитку бібліотечно-інформаційної сфери і забезпечення прав користувачів на якісне і своєчасне бібліотечне обслуговування та доступ до інформації, а також захист спільних інтересів членів асоціації. Визнана професійною спільнотою України та світу, вона сприяє розвитку громадянського суспільства, активно відстоює права громадян на доступ до всього обсягу накопичених знань та інформації, свободу слова, дотримання міжнародних норм у галузі авторського права, працює задля розвитку суспільства знань. Унаслідок повномасштабного вторгнення рф в Україну коло завдань УБА розширилося, вона зактуалізувала для себе низку нових напрямів роботи.