Публічні бібліотеки України під час війни: адаптація до нових реалій та визначення пріоритетів діяльності (на прикладі Полтавської області) - Захарченко , Дар’я Миколаївна (Інформаційні технології і системи в документознавчій сфері, 2024)
З початком повномасштабної воєнної агресії російської федерації проти незалежної України бібліотекарі, розуміючи важливість всебічного опору цій навалі, активно працюють на культурному фронті та підтримують наукову й освітню діяльність. Організація обслуговування у воєнний час – це, безумовно, сьогочасний виклик та новий досвід для всіх бібліотекарів. Українські бібліотеки сьогодні – це і міцний інформаційний тил, і освітній фронт активної й ефективної комунікації із зовнішніми аудиторіями.