Електронний каталог як специфічний інформаційний ресурс сучасної бібліотеки - Демченко , Дарина Романівна (Інформаційні технології і системи в документознавчій сфері, 2024)
Сучасні бібліотечні каталоги відіграють важливу роль у швидкому, ефективному та якісному виконанні найважливіших бібліотечних функцій. Бібліотечні каталоги мають вагоме значення під час формування та використання бібліотечних фондів, підвищують рівень довідково-бібліографічного, інформаційного забезпечення та індивідуальної або масової роботи з читачами.