Значення інформаційних технологій в інформаційно-аналітичній діяльності - Савченко , Вікторія Павлівна (Інформаційні технології і системи в документознавчій сфері, 2024)
Зовнішніми ознаками інформаційного суспільства є значне зростання і концентрація інформаційних продуктів у всіх сферах суспільного життя та широке використання інформаційно-комунікаційних технологій. Під інформаційною технологією маємо на увазі комплексну систему методів і способів збору, передачі, накопичення, обробки, зберігання, подання і використання інформації. Водночас обсяг автоматизації та тип і характер використання технічних засобів залежить від характеру конкретної технології.