Електронний облік трудової діяльності працівника: сучасний підхід - Петровська , Олена Миколаївна (Інформаційні технології і системи в документознавчій сфері, 2024)
В Україні з 2021 року на законодавчому рівні було прийнято рішення вести облік трудової діяльності працівника в електронній формі. Так, 05 лютого 2021 року був прийнятий Закон України № 1217-IX «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обліку трудової діяльності працівника в електронній формі» [1]. Документ набув чинності 10 червня 2021 року. Старт цього Закону є початком кінця звичних паперових трудових книжок, які використовувалися для фіксації трудових відносин.