Характеристика проєктів цифрової трансформації в межах реалізації проєкту «Цифрова держава» - Оляніч , Юлія Михайлівна (Інформаційні технології і системи в документознавчій сфері, 2024)
Слід зазначити, що в межах реалізації проєкту «Цифрова держава» через проєкти цифрової трансформації було розроблено низку проєктів у окремих сферах. До них належать сфери економіки та фінансів, бізнесу, енергетичного господарства, екології, спрямовані на вдосконалення взаємодії уповноважених та зацікавлених суб’єктів зазначених галузей державотворення. Серед них певні проєкти вже є завершеними. Зокрема, це проєкт Цифрова трансформація контролю за дотриманням порядку проведення розрахункових операцій (е-РРО) (30.12.2021– 30.12.2022) – Розвиток інформаційної системи для збору, зберігання, використання даних реєстраторів розрахункових операцій та програмних реєстраторів розрахункових операцій, проєкт Цифрова трансформація державного фінансового контролю (е-Аудитор) (30.12.2021– 29.09.2022) – Розробка та впровадження ІАСПР «е-Аудитор» для підвищення ефективності державного фінансового контролю, гарантії прозорості, підзвітності і якості діяльності державних органів, проєкт Цифрова трансформація моніторінгу і контролю державної допомоги суб’єктам господарювання в Україні (e-Державна допомога) (30.06.2022–29.12.2022.) – Модернізація порталу та реєстру державної допомоги. Автоматизація підтримки надавачів та отримувачів державної допомоги та деякі інші [1].