Використання сучасних інформаційних технологій в організації онлайн-навчання у катехитичній школі - Мельник , Марія Андріївна (Інформаційні технології і системи в документознавчій сфері, 2024)
Сучасні інформаційні технології – це система процесів та використання сучасних систем зв’язку для пошуку, створення, поширення інформації тощо. Вони дають широкі можливості не тільки для вивчення дисциплін у звичайних школах, а також і для спеціалізованих, як от катехитичні школи. Через коронавірус і воєнні дії в Україні є великий попит на освітні послуги, які проводяться дистанційно, зокрема подання такої інформації на різних вебресурсах та вебсайтах. Також є різні сервіси, за допомогою яких можна поширювати навчальну інформацію: різні відеоуроки, тести, курси, інтерактиви тощо на спеціалізованих освітніх сайтах. Основним споживачем спеціалізованої інформації є катехит, або людина, яка викладає цей предмет, а також учень, який вивчає цей предмет. І третьою особою, яка контролює навчальний процес, є батьки. Саме батьки контролюють інформацію, яку надає викладач учням, і контролюють учнів, як ними сприймається ця інформація. Так, батьки можуть перевірити власних дітей на розуміння цієї інформації. Це все і є особливістю катехитичних шкіл. Сучасна молодь вважає, що інформаційні технології – це круто, вони дають багато можливостей для освітнього процесу. Особливостями процесу катехитичних шкіл є те, що в вільному доступі є багато корисної інформації і для батьків, і для їхніх дітей. Для зручності сприймання цієї спеціалізованої інформації користувачами є різні сучасні інформаційні технології: вебсайти Youtube, Google та інші пошукові системи і спеціалізовані сайти.