Аналіз можливості використання штучного інтелекту для покращення якості життя людей з інвалідністю - Ковтун , Лілія Петрівна (Інформаційні технології і системи в документознавчій сфері, 2024)
Штучний інтелект (ШІ) (англ. artificial intelligence, AI) – галузь науки, яка аналізує великі обсяги інформації і забезпечує нові рівні продуктивності, ефективності та інновацій. Застосування ШІ допомагає зменшити помилковість та час, необхідний для вирішення завдань, відкриваючи нові можливості в бізнесі, освіті, медицині та науці. Останніми роками штучний інтелект швидко розвивається і стає все більш популярним у світі. Глобальний ринок штучного інтелекту у 2020 році становив $62,35 млрд і за прогнозами, має сягнути $360,36 млрд у 2028 році [1].