Роль бібліотек у формуванні екологічної свідомості громади в межах сталого розвитку - Король , Софія Олегівна (Інформаційні технології і системи в документознавчій сфері, 2025)
У дослідженні висвітлено сучасні підходи в діяльності бібліотек до формування екологічної свідомості у громадян. Проаналізовано стратегії сталого розвитку, включно з енергоефективністю, екологічною освітою, соціальною відповідальністю та інноваційними підходами до управління ресурсами. Визначено приклади успішних практик діяльності бібліотек у цьому напрямі. Запропоновано рекомендації щодо розвитку «зелених» бібліотек в Україні.