Відкриті українські ресурси: доступ до знань в епоху цифрових трансформацій - Серба , Марія Сергіївна (Інформаційні технології і системи в документознавчій сфері, 2024)
Стаття досліджує переваги відкритих ресурсів, як-от інституційні репозитарії та наукові архіви. Розкрито й охарактеризовано українські ресурси, зокрема Міжархівний пошуковий портал. Наголошено на важливості технічної підтримки, вдосконалення та розширення ресурсів, а також на розумінні відкритого доступу.