Роль цифрових архівів у забезпеченні стійкості та доступності інформації в сучасному цифровому середовищі - Буряк , Ангеліна Миколаївна (Інформаційні технології і системи в документознавчій сфері, 2024)
У роботі розглянуто роль цифрових архівів у забезпеченні стійкості та доступності інформації у сучасному цифровому середовищі. Визначено поняття цифрового архіву та його функції, зазначено вплив створення цифрових архівів на збереження та захист даних. Особливу увагу приділено досвіду українських архівів в оцифруванні документації та архівів, окреслено сучасні тенденції в області архівного зберігання.