Порівняння методів побудови швидкодіючих цифрових обчислювальних пристроїв для визначення геометричних ознак виробів з природного каменю - Дорофєєв , Євген Олегович (Інформаційні технології і системи в документознавчій сфері, 2024)
У тексті розглянуто методи контролю розмірів та геометрії будівельних виробів з природного каменю через цифрові пристрої. Зазначено використання універсальних ЕОМ та мікроконтролерів, їх переваги та недоліки. Описано методи обчислення та їх вплив на відповідність стандартам.