Блогосфера в Україні: від проблем до переваг - Ковальчук (Рабчун) , Дар’я Валеріївна (Інформаційні технології і системи в документознавчій сфері, 2024)
Дослідження присвячене аналізу розвитку блогосфери в Україні з урахуванням ключових етапів та тенденцій. Простежена роль блогосфери у формуванні українського інтернет-простору. Підкреслено, що сучасні блоги можуть стати майданчиками для формування інформаційного поля України. Окрема увага приділена впливу блогосфери у формування громадської думки, зокрема на політичні та соціальні процеси.