Екологічно чистий транспорт – один з важливих елементів інформаційного суспільства - Недипіч , Анастасія Віталіївна (Інформаційні технології і системи в документознавчій сфері, 2024)
Бурхливий розвиток цивілізації, науково-технічного прогресу сьогодні, нажаль, не гарантують благополуччя людини і планети в цілому. Потужний антропогенний вплив на довкілля загрожує порушенням рівноваги між природою і суспільством та призводить до того, що біосфера планети перебуває в критичному стані. Одним із найпотужніших джерел забруднення навколишнього середовища є викиди від автотранспорту. Тому сьогодні надзвичайно актуальним є вирішення проблеми транспортних забруднень через розвиток і запровадження екологічно чистого транспорту.