Аналіз інноваційної діяльності бібліотечно-інформаційного центру - Шевчук , Юлія Вікторівна (Інформаційні технології і системи в документознавчій сфері, 2024)
Бібліотека на сьогодні є не лише місцем, де можна безкоштовно взяти та прочитати книгу, але й осередком культурного збагачення. Від роботи бібліотеки значною мірою залежить соціальне, культурне та духовне буття суспільства. Враховуючи стрімкий розвиток науково-технічного прогресу, що несе за собою й істотні зміни потреб молодого покоління, бібліотека орієнтована на забезпечення інформаційних, культурних, побутових, соціальних та інших запитів. Тобто формується бібліотечний центр як сфера громадського та культурного спілкування.