Актуальні проблеми ринку книжкової продукції в Україні - Рожанська , Вікторія Валеріївна (Інформаційні технології і системи в документознавчій сфері, 2024)
Незважаючи на «наступ» новітніх медіа, книга залишається важливим засобом плекання людської культури та розвитку людських знань. Уже майже 30 років Українська держава переживає складні й суперечливі процеси державотворення, зокрема в культурній сфері, до якої і належить національне книговидання. Це відповідно позначилося на організаційному, тематичному і законодавчому аспектах української друкованої продукції. Основні проблеми національного книговидання на сучасному етапі дають змогу подивитися уважніше на непрості процеси державотворення з початку української незалежності, пов’язані зі становленням громадянського суспільства.