Вплив новітніх інформаційних технологій на формування комунікативної культури сучасної молоді - Ханієва , Мілана Хасанівна (Інформаційні технології і системи в документознавчій сфері, 2024)
Взаємодія молодої людини із навколишнім сучасним середовищем будується сьогодні складно і суперечливо під впливом віртуальних комунікацій. З одного боку, це сприяє розвитку особистості, розширює культурне поле життя, породжує нові сенсоутворюючі центри; з іншого боку, своєрідне віртуальне життя здійснює деформуючий вплив, змінюючи спосіб мислення, менталітет, шкалу культурних норм та цінностей.