Інформаційні технології в державному управлінні України - Галашко , Павла Сергіївна (Інформаційні технології і системи в документознавчій сфері, 2024)
Головне завдання діяльності органів державної влади полягає в ефективній реалізації функцій і задач державного управління у нових економічних і ринкових умовах [1]. Такі функції роками виконувалися людськими кадрами, але за умов збільшення інформації стає дедалі важче слідкувати за багатопотоковими завданнями з великою кількістю інформації, яка постійно збільшується в об’ємі. В такому разі інформатизація стає не забаганкою нового часу, а потребою задля ефективного виконання державних функцій і загалом для комфорту громадян.