Важливість формування цифрової культури в інформаційному суспільстві - Зарудняк , Вікторія Ігорівна (Інформаційні технології і системи в документознавчій сфері, 2024)
Інформаційне суспільство – це суспільство інтерактивних обмінів, мобільних та віртуальних взаємодій, трансформацій. Його потрібно розглядати як крок до формування нового типу взаємин влади і суспільства, побудованого на моральних принципах управління, з погляду понятійно-ціннісної платформи і методології спілкування з громадянами, без кордонів і зайвих бюрократичних надбудов, зі стратегією збереження укладу корінних народів, їхньої ідентичності.