Аналіз міжнародних міжбанківських систем передачі інформації та здійснення платежів - Кухар , Анастасія Володимирівна (Інформаційні технології і системи в документознавчій сфері, 2024)
Тенденції світової економіки та міжнародного ринку вказують на те, що сучасне життя набуває сильного міжнародного характеру. Це знайшло своє відбиття у зміцненні міжнародних економічних та торгових відносин на індивідуальному та державному рівнях, що технічно можливо завдяки діяльності банків та міжнародних банківських послуг, які вони надають. Зростаюча світова економіка вимагає гармонізації міжнародних правил готівкових та безготівкових розрахунків. Існує нагальна потреба у транскордонних переказах коштів відповідно до уніфікованих правил та розрахункових документів. Крім того, нові технологічні можливості дає змогу перейти від розрахунку банкнот на більш високий рівень без використання паперової технології для переказу коштів.