Проблеми адаптації студентів першого курсу до навчання у ЗВО - Ковальчук , Ульяна Романівна (Інформаційні технології і системи в документознавчій сфері, 2024)
Адаптація – це процес пристосування до нових умов, правил, до оточення. Адаптація є складним та тривалим процесом, який тісно пов’язаний з подоланням проблем, які виникають у першокурсника з початком навчання. Успішна адаптація забезпечує подальший особистісний розвиток студента, його професійних вмінь, соціалізацію в новому оточенні.