Документ в сучасному інформаційному суспільстві - Заблоцька , Анна Олександрівна (Інформаційні технології і системи в документознавчій сфері, 2024)
Уже не вимагає додаткових доказів те, що практично будь-який документ, який має інформаційну значимість, проходить в суспільстві процес функціональної еволюції, що підпорядковується чітко вираженій закономірності. Він створюється, переважно, для подальшого практичного використання, за винятком випадків, коли він виконує виключно автокомунікативну функцію. Потім він оцінюється з погляду необхідності архівного зберігання і вже як об’єкт такого виду зберігання може стати об’єктом джерелознавчого вивчення. Маючи цю рису, документ співвідносять з цілком об’єктивними, науково обґрунтованими критеріями.