Роль PR у соціально-комунікаційній діяльності бібліотеки - Маліченко , Анастасія Сергіївна (Інформаційні технології і системи в документознавчій сфері, 2024)
Особливої актуальності для українського суспільства сьогодні набувають зв’язки з громадськістю (PR), що пов’язано зі стрімким поширенням принципів ринкової економіки на сфери соціокультурної діяльності. Так, перевага надається економічним методам управління, що має безпосередньо стосується й бібліотечної справи. Здійснення PR-діяльності публічної бібліотеки сприяє інформуванню різних верств населення про бібліотечну роботу, можливості книжкових фондів, бібліотечно-інформаційні послуги тощо.