Бібліотека в контексті культури: філософсько-культурологічний аналіз - Вислоцька , Неля Володимирівна (Інформаційні технології і системи в документознавчій сфері, 2024)
Бібліотека – осередок духовності та культури. Ще з початку існування в контексті культури бібліотека була засобом формування, розвитку, збереження і наслідування культурних цінностей та джерел різних часів і поколінь. В умовах нашого сьогодення бібліотека – це місце, куди людина приходить, щоб почерпнути інформацію, знайти потрібне джерело інформації та заглибитися у культуру та традиції народу за допомогою книги.