Оцифрування як пріоритетний напрям розвитку архівної сфери - Панченко , Ірина Олександрівна (Інформаційні технології і системи в документознавчій сфері, 2024)
Однією із пріоритетних задач у процесі удосконалення архівної сфери в Україні є постійна інформатизація архівних процесів. Сучасні дослідники вважають, що актуальними завданнями інформатизації в архівній сфері є оцифрування національного архівного фонду України (НАФ), організація зберігання цифрових копій та надання до них доступу через мережу «Інтернет».