Блог як засіб масової документно-інформаційної комунікації в інтернет-ресурсах - Вакуленко , Світлана Вікторівна (Інформаційні технології і системи в документознавчій сфері, 2024)
Сучасне суспільство перебуває в умовах технологічних і соціокультурних змін, в реаліях переходу від індустріального, де основним профілем є виробництво товарів, до інформаційного укладу, де на перший план виходить інформація. Ці явища відображають об’єктивну цивілізаційну тенденцію, пов’язану з появою нових інформаційно-комунікаційних технологій, нових потреб і нового способу життя, нових засобів документно-інформаційної комунікації та формування нового інформаційного середовища. Вміння продукувати новий інформаційний продукт і використовувати новітні механізми його трансляції та комунікації засвідчує рівень зрілості інформаційного суспільства, вміння використовувати інформацію як ресурс та знаряддя праці та забезпечення життєдіяльності. Ці аспекти позначають сучасний стан інформаційного простору і потребують підтримки їх розвитку та вироблення механізмів їх реалізації й убезпечення інформації.