Специфічні риси та напрями формування комунікативної культури у військовому колективі - Липова , Святослава Василівна (Інформаційні технології і системи в документознавчій сфері, 2024)
Беручи участь у спільній діяльності, люди стають суб’єктами взаємодії. Важливим засобом такої взаємодії є спілкування. Необхідність спілкування військовослужбовців зумовлена, по-перше, обов’язком спільної участі у військовій діяльності, оволодіння своєю спеціальністю, засвоєння норм поведінки у військових колективах; по-друге, потребою в отриманні особистістю соціального досвіду, долучення до культурних цінностей, що вказує на актуальність проблеми виявлення специфічних рис та напрямів формування комунікативної культури у військовому колективі.