Сучасні комп’ютерні технології у діяльності бібліотеки закладу вищої освіти - Андрієць , Дар’я Іванівна (Інформаційні технології і системи в документознавчій сфері, 2024)
У розробках колекцій інформаційних ресурсів електронних бібліотек, забезпеченні їх підтримки й доступу до них, виявився затребуваним весь спектр ключових технологій керування інформацією, що використовують у сучасних інформаційних системах – технології баз даних, текстового пошуку та вебтехнології. Тому не випадково, що тенденції розвитку зазначених технологій, які склалися та формуються за останні роки, істотно впливають на функціональні можливості електронних бібліотек.