Роль інформаційних технологій у системі управління підприємством - Яригіна , Анастасія Володимирівна (Інформаційні технології і системи в документознавчій сфері, 2024)
Зростання динаміки економічних процесів, а також широке впровадження в процеси управління обчислювальної техніки та автоматизованих інформаційних систем зумовлюють актуальність теми. Інформатизація – сукупність взаємопов’язаних організаційних, правових, політичних, соціально-економічних, науково-технічних, технологічних та виробничих процесів, спрямованих на створення умов для забезпечення розвитку інформаційного суспільства та впровадження інформаційно-комунікаційних і цифрових технологій. Основними засобами інформатизації є комп’ютери, електронно-обчислювальна техніка, програмні продукти, інформаційні системи або їх окремі елементи, електронні комунікаційні мережі, що використовуються для реалізації інформаційно-комунікаційних технологій [5]. Предмет інформатизації різних сфер суспільства, зокрема економіки, становить інформація – систематизовані, документовані, публічно оголошені або в інший спосіб поширені відомості про суспільне, державне життя та навколишнє природне середовище.