Лідери серед найбільш впливових у соціальних медіа фармакологічних компаній - Конюк , Мирослава Олександрівна; Книш , Маргарита Олександрівна (Інформаційні технології і системи в документознавчій сфері, 2024)
Соціальні мережі стали невід’ємною частиною нашого повсякденного життя. Для маркетологів це чудовий спосіб ознайомити людей із брендом, адже користувачі соцмереж використовують ці платформи зокрема і для перегляду новин, пошуку інформації; вони можуть «стежити» за компаніями / брендами тощо. Члени фармацевтичного ринку також використовують соціальні медіа з маркетинговою метою. Завдяки просуванню в соціальних мережах можна досягти того, щоб більше людей побачили пости, отримати більше лайків. Та лише цифри (кількість підписників, лайків, репостів) не можуть змістовно свідчити про досягнення маркетингових цілей, особливо в епоху проплаченої реклами, коли цифри можуть бути штучно завищені. Необхідно враховувати, як соціальні медіа допомагають досягати інфлюенсерів та лідерів думок, залучати трафік на сайт, впливати на сприйняття компанії або її товарів.